Assimilation BLUES

HJEM undervejs 084

HJEM. Værksted. Liv, lyst, kærlighed. Kunstnerisk virke. At gro sammen, gro dybe rødder, folde sig ud, være fri. At blive opslugt, fortæret, filtret ind, bundet. Assimilation BLUES ….

Kilde: WIKIPEDIA
Assimilation, (lat.assimilatio, af assimilare, af ad- ’til’ og similare ‘gøre lig (similis) med’), i biologien den del af en organismes energi- og næringsstofoptagelse, der udnyttes til at opretholde livsprocesserne og til vævsopbygning, vækst og formering. Af den føde, som en organisme har indtaget, udnyttes kun en del til assimilation, resten ender som affaldsprodukter.
Assimilation betegner inden for samfundsvidenskaben som oftest, at en befolkningsgruppe kulturelt tilpasser sig en anden og derved indlemmes i denne ved at opgive eller ændre eksempelvis religiøse eller politiske overbevisninger. Blandt forskellige samfundsvidenskabelige discipliner er der en ophedet debat om definition, anvendelighed og relevans af disse begreber.
Man forsøger at leve som de lokale (dansker, svensker etc.) i det land man er kommet til; man tilpasser sig landets regler og læremåde og kommer i det pågældende lands skole.Defensiv strategi: Holde tryghed ved at fastholde sit oprindelige sprog. Integrere sig i det pågældende samfund.
Assimilation er i psykologisk (konstruktivistisk) sammenhæng Jean Piaget betegnelse for en indlemmelse af ny viden, der passer med ens kognitive skemaer (Den viden man havde i forvejen). Modsat akkommodation, hvor den “nye viden” er langt fra den opfattelse man havde i forvejen.

HJEM undervejs 082

HJEM proces 016          HJEM proces 012

HJEM proces 035          HJEM proces 029

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Assimilation BLUES

  1. hanne says:

    A short summary in English 🙂 just a few lines, please?!

  2. Giuli says:

    Very beautiful and fascinating pictures, Lis. Curious to see the unfolding of your book.
    Giuli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s